Teltházas volt a segélykoncert

  •  
  •  
  •  

Zsúfolásig megtelt a Városháza Díszterme március 14-én, amikor 18 órai kezdettel az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium ukrajnai testvériskolájának megsegítésére szervezett segélykoncert elkezdődött.
A segélyakció Kárpátalja egy magyar iskolájáért várakozáson felüli eredményt hozott a szervezők számára is.

A nemzeti ünnep előestéjén megrendezett komolyzenei koncertet a kárpátaljai Sárosoroszi iskolájának megsegítésére hívták életre. Az esemény kezdetén Ozsváth Kálmán, önkormányzati képviselő mondott beszédet, majd a Nemzeti dalt hallgathatta meg a közönség Sinkovits Vitay András előadásában. Az esten jelen volt Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, Házlinger György tankerületi igazgató, és Darcsi Karolina, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség politikai titkára. Röviddel az esemény előtt érkezett meg a szervezőkhöz Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár levele is, melyet felolvastak a közönségnek. Hirman László a Károlyi iskola igazgatója, rövid kisfilmmel mutatta be a megsegítendő iskolát és olvasta fel Sebi Attila, a kárpátaljai iskola igazgatójának köszönőlevelét. Az egyórás komolyzenei koncerten az Erkel Gyula Zeneiskola előadásában a támogatók meghallgathatták a többek közt Kodály Zoltán, Mozart, Doppler, Sztravinszkij műveiből szerkesztett fantasztikus műsort, legtöbbször vastaps kíséretében.

A koncerten összesen 558.375 Ft gyűlt össze, melyen felül 39.000 Ft átutalás érkezett. A befolyt összeget a szervezők hamarosan eljuttatják Sárosorosziba. Aki pedig szívesen támogatná még az iskolát, húsvétig megteheti. Tovább folytatódik ugyanis a Dunsztosüveg Akció. Az iskolákban, az UJKK intézményeiben és az újpesti piac standjain elhelyezett gyűjtőedényekbe még szívesen fogadják az adományokat.

Felajánlásaikat az alábbi számlaszámon is megtehetik:
Fóti Károlyiak Alapítvány
2153 Fót, Vörösmarty tér 2. Károlyi-kastély
Swift Code: MKKB HU 61 10300002-20385505-00003285
Adószám: 18671788-1-13
A közlemény rovatban tüntessék fel: Kárpátalja

R.Zs