Télűző mulatság

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Téli Fesztivál keretében kiszebábokkal, gólyalábasokkal, busó-maszkosokkal és fánkkal búcsúztatjuk a telet! A szombati rendezvény a Szent István téren lesz.

– Farsangi szabadtéri mulatságra hívjuk az újpestieket szombaton délelőtt is – avat a részletekbe Krizsik Alfonz színművész, a program koordinátora. – Az Újpesti Téli Fesztivál több meglepetést tartogat még. A téltemetés népszokásaiból, továbbá Magyarország legrégibb és legismertebb tavaszköszöntő fesztiváljából jól ismert busó-maszkosok érkeznek Újpestre.

– Milyen programmal készülnek?
– Szombaton délelőtt 10 órától, az Ady Endre Művelődési Központtól induló felvonulással terelnek bennünket a gólyalábasok és a busók, ismét nagy hangon, nem kis felfordulást okozva a városközponton át, a Szent István térre. A harsány móka csúcspontja a kiszebáb elégetése lesz.

– A farsanghoz étel is dukál, közeleg a böjti időszak…
– Az eseményen farsangi fánkot kínálunk. A kulináris élvezeteken túl a két eseménynek lesz még szenzációja: Takács László jégszobrász alkot a Szent István téren. A műsor az Újpesti Téli Fesztivált szervező önkormányzat, továbbá közművelődési intézményei: az Ady Endre Művelődési Központ, a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ, az Újpesti Ifjúsági Sport- és Szabadidőközpont, továbbá az Újpesti Sajtó Kft. együttműködésében valósul meg.

-B. K.