Templomszentelés Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

3 év tervezés és 10 év építkezés után 2011. október 15-én felszenteljük templomunkat Újpest-Káposztásmegyeren. Nem készültünk még el teljesen, de a ház alkalmassá lett a szolgálatra – ahogy közösségünk is megérett, felnövekedett. Szeretnénk, ha minél többen velünk ünnepelnék Isten kegyelmét ezen a napon!

Szeretettel várunk mindenkit kiállításainkra és gyermekprogramjainkra, amelyek szombat de. 10-től kezdődnek. Az ünnepség 15 órakor kezdődik, melyet szeretetvendégség, majd komolyzenei koncert (Weiner-Szász Kamarazenekar kvintettje) követ.

Aki nem tud eljönni erre az eseményre, azt máskor is szívesen látjuk vasárnapi istentiszteleteinken és hétközi alkalmainkon: www.refkap.hu.
 

Program

10:00 Sátornyitás
– Kiállítások a templomépítésről, gyülekezet életéről
– Baba-mama sátor, könyvasztal, barkácsolás, arcfestés
– “Teázz a lelkésszel” beszélgető kuckó

10-13 Gyermekprogramok – Bibliai történetek, bábszínház, énektanulás

15:00 Templomszentelési ünnepség

17:00 Barkácsolás

17:30 Bábszínház

18:00 Koncert – Weiner-Szász Kamarazenekar kvintettje játszik

19:30 Sátorzárás

A szombaton felszentelésre kerülő templomot, múlt heti káposztásmegyeri látogatásán megtekintette Wintermantel Zsolt  polgármester is. A városatyát a tisztelendő úr kalauzolta végig az épületen. A polgármester elmondta, örömmel látja, hogy az építkezés hosszú-hosszú évek után végre finisébe ért. A polgármester szerint az egész közösség számára fontos, hogy a református egyház immár Káposztásmegyeren az új templomban is folytathatja a lelkek ápolását célzó tevékenységét.
– Természetesen én is itt leszek a szentelésen – mondta Wintermantel Zsolt, amikor kilépett a templom kapuján.