Tempósan, mosolyogva

  •  
  •  
  •  

Újpesti séta című rovatunkban arra vállalkozunk, hogy hétköznapi sétáinkat nem mindennapivá tesszük: a megszokott útvonalakról letérve jobban megismerjük Újpestet. Erre a sétára invitáljuk Önöket is. Tartsanak velünk!

Mostani sétánk a szokottnál kicsit gyorsabbra sikerült. Makár Tomival tartani a tempót már eleve kihívás. A Központban futunk össze, szó szerint. Ő rohan, mint mindig. Edzésről edzésre.

A séta nála nem nagyon jön szóba. Maximum a gyaloglás, abban is a gyors. Három gyaloglóversenyen indult életében. Három magyar bajnokságból két győzelem, ilyen tempó mellett nem csodálkozom, hogy két arannyal és egy ezüsttel tért haza. A gyaloglás mellett a futásban is hasonló eredményeket ért el, abban is országos bajnok. Korosztályos ranglistavezető maratonon és félmaratonon, húszévesen pedig megcsinálta az Ironmant, mellyel ő lett minden idők egyik legfiatalabb teljesítője hazánkban. Ezt csak úgy mellékesen mondja, szerényen. Így csinál mindent. Semmi erőlködés. Lazán, mosolyogva.

Több ideje nincs is rám, az órájára siet, nem hagyja cserben a vendégeit. Itt Újpesten spinningedzéseket tart teremben, őrült jó hangulatban. Férfiak, nők, fiatalok, idősebbek, várandós nők és nyugdíjasok együtt tekernek a bicikliken Tomi instrukcióira, dinamikusan, felszabadultan. Csak jókat mond az újpesti közönségről: „Visszajáró vendégek mind, sportosak, kedvesek, lelkesek és mosolygósak”!

Hamarosan jön a jó idő. Még egy gyors kérdést felteszek neki, foglalkoztat, hogy vajon tavasszal és nyáron is a teremben bicikliznek-e az emberek. Tomi válasza az, hogy igen, de rengeteg szabadtéri bicajos programot is csinál a barátaival, sporttársaival, vendégeivel. „Innen Újpestről át lehet menni a Rómaira, onnan pedig Szentendrére. Ez az egyik kedvenc útvonalam” – meséli sietősen. A spinninget mindenkinek ajánlja, ilyenkor télen a legjobb sport, kint nem lehet biciklizni. Fedett helyen, együtt, jó zenére tekerni fantasztikus érzés. „Rendszert hoz az ember életébe, jobb anyagcserét biztosít és javítja a közérzetet!” – mondja Tomi lazán, mosolyogva.

Igen. Újpest a legsportosabb város.

VG.