Térfigyelő kamerát kaphat az állomás

  •  
  •  
  •  

Bár nem Újpesthez tartozik, a kerületi rendőrség és a polgárőrség rendszeresen járőrözik a Rákospalota-Újpest vasútállomáson és környékén.

Helyszíni bejáráson tekintette meg Wintermantel Zsolt polgármester és Pinkóczi József rendőrkapitány az egyik leginkább elhanyagolt közterületet, a Rákospalota-Újpest vasútállomást. Mint elhangzott, a terület a MÁV illetve a XV. kerület tulajdona, ettől függetlenül az újpesti rendőrök és polgárőrök rendszeresen járőröznek arrafele is. A polgármester felvetésére a terepszemle során Pinkóczi József és Cserna Sándor közbiztonsági referens, az Újpest Vagyonőr Kft. vezetője megvalósíthatónak tartott egy forgatható térfigyelő kamera felszerelését és bekötését az újpesti kapitányságra. Ennek kidolgozását hamarosan megkezdik.
A polgármester rezignáltan állapította meg, sajnos Újpest korábban virágzó polgári életének helyszíne ma fejlődésképtelen, mivel az évtizedek óta csak ígért, ám be nem fejezett 3-as metró nyomvonalára esik, így az ingatlanok tulajdonosainak nem áll érdekében ott beruházni.
A bejáráson az Újpesti Vagyonőr kft. valamint a helyi polgárőrség munkatársai is megjelentek. Mint megtudtuk, utóbbiak tavaly 7000 órát voltak szolgálatban. A budapesti polgárőr igazgatóság furgonjába is be lehetett kukkantani: a járművel lopott autókkal szemben veszik fel a harcot. Előfordult olyan munkanap, amikor 8 óra alatt 9 ezer autó rendszámát ellenőrizték, és kilenc körözött autót füleltek le.
(un)