Tervezetten került a rendelőhöz a trafik

  •  
  •  
  •  

Szokatlan, de nem ütközik jogszabályba a szakorvosi rendelőintézet gyógyszertára mellett elhelyezett dohányárusító trafik, ami azért kaphatott helyet az SZTK-nál, mert az innen elbontott újságosbódéban évtizedek óta árultak cigarettát.

Mint ismert, az önkormányzat uniós és saját forrásból újította fel a rendelőintézetet, amibe az is beletartozik, hogy a bejárat előtti teret is megújította, ezzel együtt az ott álló újságos és lángosos bódékat elbontotta. Mivel az újságosnál évtizedek óta lehetett cigarettát kapni, szándékosan kapott helyet a dohánybolt a rendelőintézetnél, azonban a trafikot nem a korábbiak helyén nyitották újra, mivel az a régi helyén eltakarta volna az igényesen megújított előkertet.

A patika közelében nyitott dohánybolt nem ütközik jogszabályba, azonban a gyógyszertár öt méteres körzetén belül nem szabad rágyújtani és tizennyolc év alattiakat sem szolgálnak ki dohánytermékkel – ez utóbbi betartását Újpesten is szigorúan ellenőrzik. Az Újpesten nyitott trafikok egyébként mintegy negyede költözött önkormányzati bérleménybe, köztük azokba az új építésűekbe, amelyeket a városkép javítása érdekében a vagyonkezelő telepített a városközpontba, felváltva a régi, sokszor „házilag” megnagyobbított bódékat. 

MOA