Tervezni kezdik a Görgey út teljes rekonstrukcióját

  •  
  •  
  •  

Németh Zoltán és Wintermantel Zsolt fideszes képviselők előterjesztése alapján módosította Fővárosi Közgyűlés a 2012-es fővárosi útfelújítások körét.

A 2012-es lista összeállításánál a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) közösen új módszertant alkalmaztak, az egyelőre nem végleges listáról jelenleg is egyeztetéseket folytatnak, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat újítsák fel először. Összesen 260 kilométer, nagyon rossz állapotban lévő út vár felújításra – olvasható az előterjesztésben.

Újpest számára jó hír, hogy a döntés tartalmazza, hogy 2012-ben megépítésre kerül a Sporttelep utca és Erdősor utca kereszteződésében a körforgalmi csomópont is. Ehhez még az szükséges, hogy elkészüljenek a közműáthelyezések kiviteli tervei és a jövő évi költségvetésben biztosítható legyen a fedezet. Megújulnak az Árpád úti buszmegállóöblök is.
 
Az előterjesztésben döntöttek arról is, hogy megkezdődik a Görgey út komplett, vilamospályát is magában foglaló felújításának tervezése. Jelenleg folyik az útszakasz szabályozási tervének készítése, ugyanis rendezetlenek voltak korábban a jogi viszonyok.

A következő évben előnyben részesítik a nagy forgalmú fő- és tömegközlekedési utakat, a midibuszok által használt útvonalakat, a buszmegállókat, buszöblöket, a csomópontokat, azokat az utakat pedig, ahol villamospálya is található, a járdával és a vágányokkal együtt újítják fel, továbbá sok főútvonal is megújul.

A BKK összegyűjtött további 51 utat, amelyek felújításra szorulnak, de ezekre tervek még nem készültek, ezeket a dokumentumokat a közeljövőben készítik el, erre a BKK 100 millió forintot kap a 2011-2013-as útfelújítási tervezési keret terhére.
(un)