Tesióra Dvorschák Gáborral és Rajczi Péterrel

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC két labdarúgója, Dvorschák Gábor és Rajczi Péter kedden az újpesti Angol Tagozatos Általános Iskolába látogatott, ahol a 6. A osztály tornaóráját tartották meg. Nem ez volt az első alkalom, hogy a csapat játékosai iskolásoknak tartottak testnevelés órát, október 4-én két kapus, Balajcza Szabolcs és Horváth Tamás mozgatták meg a gyerekeket a Munkásotthon utcai Általános Iskolában.

A foglalkozáson nagy sikert aratott, amikor Rajczi Péter kijelentette, ezúttal a játéké lesz a főszerep. A futballisták két csoportra osztották a tanulókat, Dvorschák foglalkozott a fiúkkal, Rajczi pedig a lányokkal. Az órán ezúttal a kosárlabdáé volt a főszerep.

A testnevelés óra végén Dvorschák Gábor és Rajczi Péter egy futball labdát ajándékozott az osztálynak, rajta az Újpest FC címerével, valamint minden gyerek kapott egy csapatképet, a játékosok aláírásával valamint egy 6:0 magazint.

Rajczi Péter: – Vicces volt, hogy újra egy általános iskolában találtam magam harminc évesen. A szerep viszont nem volt idegen tőlem, hiszen a végzettségem testnevelő tanár és egykoron voltam gyakorlaton általános iskolában. Mi jól éreztük magunkat, reméljem, a gyerekek is.

Dvorschák Gábor: – Újpesten születtem és itt is jártam iskolába. Most, felelevenedtek bennem az általános iskolás emlékeim.  Jó volt újra gyereknek lenni, bár mondhatom, még mindig az vagyok. Örülök, hogy ilyen eseményen vettünk részt, szerintem ez a focinak és az egyesületnek is nagy szó.

(újpestfc.hu/gg)