Testvérek és zenészek

  •  
  •  
  •  

A karácsonyi vásár vasárnapjának különleges vendége volt a Szent István téren a Fourtissimo Zenekar. A csapatot négy kecskeméti testvér, Valéria, Márton, Gyula és Bence alkotja (akik négyesüket billentyűssel és dobossal egészítették ki ma estére).

A crossover kvartett tagjai 5-6 évesen kezdték zenei pályafutásukat, édesapjuk, Kuna Lajos tanította őket rézfúvós hangszerekre és az első pillanatoktól kezdve együtt muzsikáltak, Így kézenfekvővé vált egy együttes alapítása, majd  Fokozatosan vált számukra játékból életcéllá a zene. Tehetségüket bizonyítja, hogy 2005-ben Bács-Kiskun megyében elnyerték a Prima Primissima-díjat.

A műfajt, amit a Fourtissimo Zenekar képvisel, akár intimnek is tarthatnánk, s első gondolatként meglepőnek ehhez az újpesti Szent István tér nagyságát és a színpadot. Mégsem volt ez akadály. A tehetséges fiatalok pontosan ismerik a különböző műfajok határait és hatásait. Az időjárás is kegyes volt, szélcsend, a fagypont feletti hőmérséklet fogadta a (réz)fúvósokat és az egyre nagyobb létszámban kiérkezőket. A családi zenélést élvezte a közönség, majd Valéria a fiúkkal megénekeltette a jelenlévőket, a népdalokkal is remek hangulatot varázsoltak a térre. 

A Fourtissimo Zenekar tagjai ismét megtapasztalhatták, hogy a hallgatóság nem különbözteti meg az úgynevezett komoly-, illetve könnyűzenei műveket, partnerek mindenben. „Merülj el a felhőtlen vidámság és egy igazán jó dzsessz-rock-funk buli hangulatában, és térj vissza mindennap!” – szól szlogenjük,  amely Újpesten is bevált.

G.-B.