Testvértelepülési látogatás

  •  
  •  
  •  

Július elsején Wintermantel Zsolt és Csíkszentgyörgy község polgármestere, György József testvértelepülési szerződést írtak alá Erdélyben. A Városnapokra pedig Csíkszentgyörgy küldöttsége érkezett vendégségbe, hogy megismerjék Újpestet.

Augusztus 25-én Wintermantel Zsolt a Városházán fogadta és köszöntötte az erdélyi vendégeket, majd vacsora és kötetlen beszélgetés következett. A látogatás második napján egy dunai hajókirándulás után az Újpest Díszpolgára díjátadó ünnepségen vettek részt a vendégek, ahol György József csíkszentgyörgyi polgármester is köszöntötte az újpestieket. Gratulált a díjazottaknak és a két település közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta.

A folytatásban vendégeink megismerték Újpest történelmét, nevezetességeit, este pedig a Pesti Vigadóban a Budapest Gálakoncerten vettek részt. A látogatás utolsó napján az Egek Királynéja Templomban a templom búcsúja alakalmából tartott ünnepi mise következett, majd a Plébánián a hívekkel tartott agapéval zárult a program. A vendégek ezután vasárnap indultak haza.