Tibolya kölcsön szerelésben is jól kezdte az idényt

  •  
  •  
  •  

A férfiak mezőnyében az Újpest versenyzője, Tibolya Péter végzett az élen, a nőknél pedig a litván Laura Asadauskaite győzött az öttusázók hagyományos budapesti fedett pályás idénynyitóján. A hazai legjobbak a hét közepén jöttek meg a brazíliai edzőtáborozásból, többüknek a felszerelése viszont még mindig nem érkezett meg, ezzel együtt szinte valamennyien az élcsoportban végeztek. A versenyt – melyen a hazaiak mellett francia, osztrák, spanyol, brit, ír és litván sportolók indultak – a szokásostól eltérően bonyolították le, ugyanis mindkét nem küzdelmei már szombaton elkezdődtek, de csak vasárnap fejeződtek be.

– Számítottál a győzelemre – kérdeztük Tibolya Pétert?
– Egy hosszú edzőtáborozás és az utazás fáradalmai után nem gondoltam, hogy ilyen jó eredményt érek el. Keményen dolgoztunk Brazíliában, bevallom, engem is meglepett, milyen jól ment minden.

– Pedig, a megszokott szerelésed sem viselhetted.

– Igen, mert elkallódott a cuccom valahol Brazília és Budapest között. Borzasztó érzés volt, hogy a vívás előtt még azt sem tudtam, hogy milyen sisakban állhatok a pástra. De szerencsére túltettem magam a történteken, kikapcsoltam a gátoló tényezőket és arra koncentráltam, hogy a lehető legjobban teljesítsek.

– Mennyire zavart, hogy két napig tartott a verseny?

– Fizikailag sokkal könnyebb, mint az egy napra sűrített versenyek, de az igazsághoz tartozik, hogy a két nap fejben jobban megviselt.

– Ejtsünk szót a futás közbeni lövészetről!

– Nem egyszerű 180-190-es pulzussal lőni. Zihál a tüdő, remeg a kéz, viszont az új lézerfegyverrel könnyebb a dolgunk. Nem kell bíbelődni a töltényekkel, elég pontosan célozni. Egyébként is, az edzéseken lehet rá tréningezni. Mivel ez az új szabály, ezt kell szeretni, hiszen mindenkire ez vonatkozik.

(gergely)