Tibolyának álom maradt az olimpiai szereplés

  •  
  •  
  •  

Amikor kulcscsonttörést szenvedett Tibolya Péter a lovaglás során, s emiatt befejezte szereplését a magyar csapat a római öttusa-világbajnokságon, akkor sejteni lehetett, hogy elúszott az újpesti versenyzőnek az olimpiai szereplés. Pedig Tibolya esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról olimpiai kvótához jusson. A szabályok szerint egy nemzetből ugyan nemenként csak két öttusázó szerepelhet a játékokon, de több szerezhet indulási jogot.

– Ezzel nemcsak az itteni szereplése, hanem az egész szezonja elúszott” – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a római bukás után.
Hazaérkezése után Tibolya sérült kulcscsontját Udvari doktor azonnal megoperálta. Péternek tíz napig mozdulatlanul kellett feküdnie, majd az úszással elkezdhette a rehabilitációt. Olyan jól sikerült minden, hogy a az Országos Bajnokságon a dobogó második fokára állhatott és rövidesen elindulhat a szófiai Európa bajnokságon is. De, az olimpia már csak álom.

– Természetesen az utolsó pillanatig bíztam az olimpiai részvételben, de sajnos ismét lemaradtam az ötkarikás játékokról. Négy évvel ezelőtt, a pekingi olimpián, tartalékversenyző voltam. Ki is utazhattam, így legalább valamit megéreztem az olimpiai hangulatból. Most, ha egyáltalán én leszek a csapat tarcsija, akkor sem utazom Londonba, hiszen ha bármi történne odakint valamelyik magyar indulóval, két óra alatt az angol fővárosba repülhetnék.

GG