•  
  •  
  •  

Rendőrök segítik a biztonságos átkelést a forgalmas helyeken lévő újpesti általános iskolák körül a tanév első hónapjában. A gyerekek részéről pozitív a fogadtatás, és a késők sem rohannak át a piroson. A megerősített figyelem további előnye, hogy a drogdílereket is távol tartja.

Szeptember elején sok kisdiák még a nyári vakáció hatása alatt van, és figyelmetlenebbek az átkelésnél, ami életkori sajátosság, továbbá tanév elején az autós forgalom is megélénkül. Az iskola rendőre program keretében a tanítás kezdete előtt és az órák vége után egy-egy órában rendőrök felügyelik az iskolák közelében lévő gyalogátkelőket.

Újpesten több veszélyes csomópont is található, ilyen például a Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola környéke (Pozsonyi út), vagy a Babits Mihály Gimnázium és Karinthy Frigyes Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közelében lévő átkelők. Bár a Homoktövis Általános Iskola előtti zebra ezekhez képest belátható és biztonságos szakasznak tűnik, a helyszínen szolgálatot teljesítő Molnár Krisztina körzeti megbízott szerint élénk a forgalom, a késők pedig hajlamosak átrohanni a piroson. A körzeti megbízott törzszászlós szerint a rendőri jelenlét az utóbbi esetben visszatartó erő, a gyerekek, – főleg a kisebbek – pedig örülnek is neki.

Az egyenruhások nem csupán a biztonságos közlekedést felügyelik, hiszen valamennyi szabálytalanság ellen fel kell lépniük, emellett a drogdílereket is távol tartják az iskoláktól.

MOA