Tiszta lett a játszótér

  •  
  •  
  •  

Immáron négy éve szervezi meg a Szigeti József utca 5-9. és 11-15-ös lépcsőházaknál lévő játszótér takarítását két lelkes anyuka. 2009-ben éppen szemétszedés közben találkoztak, gyermekeik éppen egyévesek voltak. A csikk, üvegszilánk-és söröskupak-mentesítést azóta minden évben meghirdetik.

Ezúttal az eddigi gyakorlattól eltérően, nyár közepén, egész pontosan július 11-én délutánra szervezte meg a Szigeti József utcai játszótér rendbetételét a két anyuka.

Az egyik kezdeményező, Havasi Beáta felidézte: szervezőtársával, Todorovics-Tukora Szilviával 2009-ben véletlenül találkoztak, gyermekeik éppen egyévesek voltak akkor.

– Először műanyagpohárba kezdtük összegyűjteni a szemetet. Azóta évről évre meghirdetjük a takarítást, amire egyre többen jönnek el.

Todorovics-Tukora Szilvia távlati célként kitűzte: céljuk a kicsik megóvása, akik egy tiszta játszótéren nem vágják meg magukat üvegszilánkkal, és nem veszik a szájukba sem a csikket, sem a söröskupakot.

Ugyanez a cél vezérelte a körzet önkormányzati képviselőjét, Ozsváth Kálmánt, aki szintén kesztyűt ragadott. 
– Jól tudja mindenki, hogy a játszótéren tilos a dohányzás és szemetelni sem szabad, mégis megteszik. Mivel mindkét magatartásformát ellenzem, kötelességemnek éreztem ott lenni – fogalmazott.

MOA