Tisztaság, vidámabb arculat

  •  
  •  
  •  

Fehér falak, halványzöld csempe, narancssárga székek és egy-egy régen megkopott törpe a Hófehérkéből. Talán még mindenki emlékszik az háziorvosi rendelők váróinak klasszikusaira. Újpest Önkormányzata az SZTK épületének felújítása után saját erőből a gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelők felújítását végzi.

Az önkormányzat gondos felmérést és tervezést követően látott hozzá a háziorvosi rendelőkre egyedileg szabott felújítások elvégzéséhez. Az eddig korszerűsített és kicsinosított rendelőkbe lépve az első kérdés, amely felmerülhet bennünk: jó helyen járunk?
– A többihez hasonlóan nagyon szép, korszerű lett a mi rendelőnk is. Nagyon örültünk, hogy a felújítások és az átalakítások során a tervezők és a kivitelezők figyelembe vették kívánságainkat – mondta dr. Gálla Zoltán, aki a Berda József utcai háziorvosi rendelőben fogadja betegeit.
A doktor úr rendelésén találkoztunk Papp Gáborné Ilonával, aki szintén nagyon elégedett a változásokkal.
– Vitathatatlan, hogy ráfért már az épületre a felújítás. Évek óta idejárok, de sokkal jobb szívvel jövök, amióta felújították a rendelőt, tisztaság és barátságos légkör fogad – mondta.
Keretes
– Egy teljesen új, vidámabb arculatot kaptak, kapnak folyamatosan az épületek. Új burkolat, új bútorok, új nyílászárók, színes falmatricák teremtenek otthonos légkört – emeli ki Nagy István alpolgármester. – A felújítások során kicseréljük a vizesblokkokat, a fűtőtesteket, valamint az elektromos szerelvényeket. Megújulnak a mosdók, és mozgáskorlátozott-mellékhelyiséget, akadálymentesített bejáratot alakítunk ki. A betegek fogadására szolgáló helyiségekben klimatizálás adja a komfortot. Úgy vélem, a betegnek nem csupán jó orvosokra van szüksége, hanem korszerű, tiszta, barátságos háziorvosi rendelőre is. Emiatt döntöttünk úgy, hogy az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet megfiatalítása után belefogunk az újpesti gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelők felújításába. A Kunhalom utcai rendelő helyett pedig újat épít az önkormányzat – mondja Nagy István.

D.V.