Tisztikereszt Berki Krisztiánnak

  •  
  •  
  •  

Az Országház kupolatermében rendezett ünnepségen kitüntették a londoni olimpia magyar hőseit, köztük Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt, aki a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) vehette át Orbán Viktor miniszterelnöktől, Áder János köztársasági elnöktől és Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

„Nagyon jó érzés volt újra találkozni a londoni csapattal. Nekem ez volt az első olimpiám, úgyhogy nem tudom, az előzőeken hogy volt, de ez a londoni csapat nagyon összetartó, repül az idő, amikor együtt vagyunk. Nyilván a kitüntetés is nagyon fontos volt mindenkinek, ez azt jelenti, hogy állami szinten is elismernek és megbecsülnek minket. Büszke vagyok a tisztikeresztre.

Az utóbbi időben a figyelem középpontjába kerültünk, s remélem, ez az elkövetkezőkben is így marad, s a következő négy évben is mellettünk állnak majd a szurkolók, a klubok, a szövetségek és persze az állam is, s nem csak az olimpia évében irányul majd ránk figyelem” – nyilatkozta a Felix Promotion sportmenedzser-iroda által képviselt Berki Krisztián.