Tizenhat új díszpolgára lesz Budapestnek

  •  
  •  
  •  

Többek között Balczó András öttusa olimpiai bajnok, Eperjes Károly színművész és Makovecz Imre építész kapja meg a budapesti díszpolgári címet vasárnap, a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén.

A közgyűlés januárban módosította a díszpolgári címekről szóló rendeletet, ennek értelmében mostantól június 19-én adják át az elismeréseket, arra emlékezve, hogy 1991-ben ezen a napon vonultak ki Magyarországról az utolsó szovjet csapatok. Korábban a főváros egyesítésének napján, november 17-én adták át a díszpolgári címeket.

A Fővárosi Közgyűlés május 25-én zárt ülésen döntött az idei címek adományozásáról, a díjazottak listája a fővárosi közlönytárban is megjelent.
Budapest díszpolgára lesz Balczó András öttusa olimpiai bajnok, Csukás István író, Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó, Eperjes Károly színművész, Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, Kopp Mária egyetemi tanár, Kovács Kati énekes, Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Sánta Ferenc hegedűművész, Szervátiusz Tibor szobrászművész, Szirtes Ágnes színművész, Lech Walesa, a Lengyel Köztársaság volt elnöke, valamint posztumusz díszpolgári címet kap a nemrég elhunyt Mádl Ferenc akadémikus, volt köztársasági elnök, Elvis Presley amerikai énekes és Skrabski Árpád informatikus-szociológus.