Tizenkétezer muskátli

  •  
  •  
  •  

Az újpesti önkormányzat tovább erősíti a hagyományt, az idén tizenkétezer muskátlit ajándékoz polgárainak – jelentette be lapunknak nyilatkozva Rádi Attila alpolgármester a városháza akcióját. Két helyszínen, a lakcímkártya felmutatásával május 18-án lehet átvenni a tavasz és a nyár egyik legkedveltebb virágait.

Az érvényes lakcímkártyával rendelkező újpestiek otthononként három piros virágú muskátlit kapnak május 18-án. Az egyik helyszínéül a Petőfi utcai önkormányzati parkoló szolgál reggel tíz órától, míg a másik helyszín , délután fél háromtól a káposztásmegyeri Bőröndös utca előtti szabad terület lesz.

– Az önkormányzat kiemelten támogatja Újpest szépítését, otthonossá tételét, ezért áldoz a virágok ajándékozására. Meggyőződésünk, hogy az ablakokba, erkélyekre kihelyezett muskátlik városszépítő erővel bírnak – indokolta a döntést Rádi alpolgármester. Elmondta, hogy a tizenkétezer tő nyolcvan százalékát álló, a többit pedig futó fajtából állították össze a Városgondnokság közreműködésével. Tavaly Újpest főtere a Virágos Magyarországért mozgalom különdíjában részesült és a legszebb főtérnek  járó elismerést kapta.

– Az idei, kivételesen gazdag muskátli akció azt segíti elő, hogy az újpesti lakosok maguk is még szebbé tehessék lakókörnyezetüket – zárta nyilatkozatát Rádi Attila.

D.N. Zs.