Tizenöt év kellett a polgármesteri látogatáshoz

  •  
  •  
  •  

“Tizenöt éve dolgozom ezen az őrsön. Ez az első alkalom ez idő alatt, amikor polgármester jár itt” – mondta a káposztásmegyeri rendőrörs egyik “veteránja” Wintermantel Zsolt polgármesternek a helyszíni bejárás során.

Pinkóczi József rendőrkapitány elmondta: valóban másfél évtizede nem volt példa arra, hogy a polgármester személyesen tegyen látogatást a meglehetősen elhanyagolt rendőrőrsön. – Az önkormányzattal nagyon jó a kapcsolatunk, amiben tudnak, segítenek – húzta alá a kapitány.

A polgármester meghallgatva a helyiek észrevételeit, panaszait és javaslatait, tájékozódott a helyi munkakörülményekről. Mint elmondta, a kerület költségvetése szűkös ugyan, mégis szem előtt fogja tartani a helyi rendőrök munkakörülményeinek javítását. Első lépésként ígéretet tett arra,  megvizsgáltatja annak lehetőségét, hogy Újpest önkormányzata miként tud hozzájárulni az épület állagmegóvásához, ezzel a rendőrök munkakörülményeinek javításához.

Nos, az ígéretet annak beváltása követte: egy héttel később az önkormányzat közhasznú dolgozói kezdték hozzá az épület felújításához. Első körben kifestik a falakat, mázolják a csöveket és javítják, cserélik a meghibásodott zárakat, második körben lecserélik a PVC padlót.