Tízezer kiló kupak

  •  
  •  
  •  

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Újpesti Szervezetének november 21-i klubdélutánján mondott köszönetet az összegyűjtött kupakokért Imike anyukája. Bár a kupakgyűjtés a hónap végéig tart, a járássegítő géphez szükséges pénzösszeg már összegyűlt. Az ezen felüli adományt Imike kezelésére fordítják.

– A járássegítő gép nem csupán álló helyzetben tartaná, és a járásban segítené a fiamat, de Imike vérkeringését is javítaná, jelenleg ugyanis ülni is csak kitámasztva tud – mondta az anyukája, aki nem győzte sorolni a támogatókat.

– Köszönet illeti többek között Wintemantel Zsoltot, az Újpesti Cseritit, a Halassy Olivér Sportközpontot, az Állatmentő Ligát és a Szaki Trans kft-t, de hálásak vagyunk a református és a katolikus egyház részéről segítőknek is – tette hozzá.

Szakács Zoltán, a kupakokat térítésmentesen elszállító Szaki Trans ügyvezetője annyit mondott, a négy-öt forduló során teherautóikkal mintegy hétszáz kilométert tehettek meg, amit a jó ügy érdekében cselekedtek. Borsche Gábor, a Halassy Olivér Sportközpont vezetője nagyszerű összefogásnak nevezte az akciót, aminek az általa vezetett intézmény is a részese lehetett.

A nem mindennapi klubnapon Hladony Sándor önkormányzati képviselő is részt vett.

A köszönetnyilvánításon Újpest korábbi és idei arcai is részt vettek, akik közszerepléseik során mutattak rá a segítségnyújtás nagyszerűségére.
Bár a kupakgyűjtés november 30-ig tart, a szükséges hatszázezer forint, azaz közel tíz tonna kupak már összegyűlt. Az ezen felüli összeget Imike kezelésére fordítják.

M. O. A.