Több férőhely a bölcsődében!

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat kezdeményezésére indított Újpesti Párbeszéd visszaküldött kérdőíveiben a válaszok és megjegyzések alátámasztják, több bölcsődei helyre lenne szükség Újpesten. A közelmúltban a Homoktövis utcai Bölcsőde pályázati pénzt nyert további férőhelyek teremtésére, ami orvosolhatja a problémát.

Az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 150 millió forintos támogatáshoz jutott a Homoktövis utcai Bölcsőde. A fejlesztésre felhasználható összeggel 170 fősre bővülhet a bölcsőde befogadóképessége. A bölcsődei ellátás jelenleg a férőhelyek létesítéséből és fenntartásából áll öszsze, Újpesten az ingyenes szolgáltatások között szerepel, csupán a gyermek étkezési normáját kell kifi zetni a szülőknek. Sokan azonban kiszorulnak az ellátásból a kevés hely miatt, így számukra csak a magánbölcsődék maradnak, ami anyagilag igen megterhelő a családoknak. A férőhelyek számának növelése – melyre most lehetőség nyílik a pályázati sikernek köszönhetően – erre az igazságtalan helyzetre nyújt megoldást.

Bár nem kötelező feladat a bölcsődei ellátás, Újpesten kiemelten fontos, hiszen a gyermekek és a családok jelentik a jövő alapját. Az Önkormányzat továbbra is arra törekszik, hogy akik vissza tudnak és vissza akarnak menni dolgozni, megtehessék.

A. A.