Több férőhely az óvodában, iskolai fejlesztések, javuló közbiztonság

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete március 29-i ülésén elfogadott határozat alapján 10 csoportszobával, 215 férőhellyel bővülhet a Bőrfestő Óvoda befogadó képessége. A testület támogatta ugyanis az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program pályázatán való indulást, melynek köszönhetően a férőhelyek növelése mellett energiahatékonysági korszerűsítés, akadálymentesítés, valamint a hallássérült óvodásoknak szükséges fejlesztő szoba kialakítása is megvalósulhat a közeljövőben.

Szintén támogatta a testület, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás támogatására, valamint a közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések megvalósítására. Ennek köszönhetően a Tábor utcai Ifjúsági Sporttelep jelenlegi balesetveszélyes kézilabda pályája helyén egy multifunkcionális sportpálya létesülhet. A  közbiztonság javítása  érdekében pedig fejlesztik, valamint kibővítik Újpest térfigyelő kamera rendszerét. Mindemellett a rendszert kiszolgáló, 24 órás diszpécser szolgálat kialakítása is a tervek között szerepel.

Több éves problémát orvosolhat az a képviselők által elfogadott rendelet, melyet a mozgó-árusító, hangot adó gépjárművek okoztak. Az előterjesztés alapján csakis a kijelölt útvonalakon, és meghatározott időben– munkanapokon 7-19 óra között, pihenő- és munkaszüneti napokon 9-13 óra között lehet  árusítani a közterületeken. Abban az esetben, ha a meghatározott időszakon kívül fordulna ez elő, 50.000 Ft igazgatási bírságot kell kiszabni.

Az egyebek napirendi pontok között tárgyalta és fogadta el a testület a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési pályázatán való indulásra tett javaslatot. A döntés révén a Karinthy Frigyes ÁMK területén egy 20×40 méteres műfüves pálya építése valósulhat meg.

Az ülés az egyebek napirendek után, a személyiségi jogra tekintettel, zárt körben hozott döntésekkel folytatódott.

A.A.