Több játék jut az óvodákba, iskolákba

  •  
  •  
  •  

Kedvező ajánlatokat kapott az önkormányzat, így több játszóeszközt tud vásárolni – többek között erről, a tagóvodásításról és a polgárőrség támogatásáról döntött a képviselő-testület.

A tervezettnél több játszóeszközt vásárolhatnak az oktatási, nevelési intézmények – derült ki a képviselő-testület május 26-i ülésén. Wintermantel Zsolt polgármester a közbeszerzési terv módosítása kapcsán elmondta, mivel nagyon kedvező ajánlatok érkeztek, az így képződött pénzmaradványt a tervezettnél több játszóeszköz beszerzésére fordíthatják. A közbeszerzési terv elfogadott módosításnak köszönhetően megvalósulhat a Király utcai ökológiai park, a szoftverek beszerzése, valamint a Káposztásmegyeri Református templom előtt gyephézagos parkoló.
Ugyancsak támogatta a testület, hogy a Leiningen utcai óvoda a Fóti Óvoda, míg a Királykert Óvoda a Liget Óvoda tagóvodájaként működjön tovább. A határozatot nem támogatta Pajor Tibor, a Jobbik frakcióvezetője.

Pont a laktanyára

Egy elhúzódó ügy végére tett pontot a képviselő-testület, amikor lezárta a Hunyadi laktanya hasznosítására még tavaly kiírt pályázatot. Bár az második nekifutásra is eredménytelenül végződött, az előző képviselő-testület elmulasztotta kinyilvánítani a lezárását. A döntés értelmében az önkormányzat új pályázatot ír ki.
A képviselő-testület elfogadta az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. és az Újpesti Sajtó Kft. tavalyi beszámolóját, illetve jóváhagyta a gazdasági bizottságban történő tagcseréket.

Támogatás a polgárőröknek

Ugyancsak megtárgyalták és megszavazták a képviselők a két Újpesten működő polgárőr szervezet támogatásáról szóló előterjesztést, melynek köszönhetően több forráshoz juthatnak az önkéntes rendfenntartók, akiknek Wintermantel Zsolt az ülésen külön is megköszönte munkáját.
A képviselők zárt ülésen döntöttek az Újpest Gyermekeiért és az Újpest Egészségéért díj adományozásáról.
(un)