Több mint 300 millió forintos beruházás

  •  
  •  
  •  

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából szeptember 21-én megkezdődött a Külső Szilágyi út felújítása. A több mint egy hónapig tartó felújítás során a Külső Szilágyi út burkolatát mintegy 2,4 kilométeren, az Óceánárok utca és a Homoktövis utca között újítják fel.

 A kivitelezések során a szakemberek elbontják a régi, elhasználódott útburkolatot, és helyette két új aszfaltréteget terítenek az útpályára. Felújítják az útpályák szegélyeit, részleges járdafelújítást végeznek, továbbá az adott szakaszokra eső buszmegállók szerkezetét megerősítik, hogy azok a nagy terhelést is kibírják. A buszmegállókat is érintő felújítás miatt ideiglenes buszmegállókat alakítottak ki a helyszínen, melyet a BKV táblákkal jelölt meg úgy, hogy az utazóközönség közlekedését minél kisebb mértékben zavarja.
A kivitelezés teljes ideje alatt irányonként egy sávban 30 km/h-val haladhat a forgalom, és a munkába vett területen tilos a parkolás.  A forgalomba helyezés várható időpontja: 2009. október 27.
De nem csak az autósokra gondoltak, hanem a kerékpárosokra is. Amennyiben a Fővárosi Önkormányzat által benyújtott kerékpáros útvonal pályázatát az NFÜ pozitívan bírálja el, úgy pályázati támogatással a Szilágyi úton az Árpád út – Görgey út, és az Óceánárok u. – Homoktövis u. között kerékpárút épülhet.