Több mint egymillió adag ebéd

  •  
  •  
  •  

Alábbiakban az újpesti oktatási és nevelési intézményekben fizetendő étkeztetési költségeket és kedvezményeket foglaljuk össze.

Újpest bölcsődéseire az önkormányzat maga főz. Az önkormányzat oktatási-, nevelési intézményei, vagyis az óvodák, általános és középiskolák számára ebben a tanévben is a Junior Vendéglátó Zrt. szállítja a napi étel adagokat. Az új tanév első hónapjára az augusztus 20-ai héten kezdődik a befizetés. Az elmúlt évben 1 278 511 adag ebédet, 853 185 reggelit és 861 867 uzsonnát rendeltek az újpesti oktatási-, és nevelési intézmények.

Mint ahogyan az Önkormányzat Gazdasági Intézménye tájékoztatásából megtudtuk, az inflációval megegyező mértékben, 4,9 százalékkal emelkedtek az idei tanévre a térítési díjak. A napi háromszori étkezésért az óvodákban 396 forintot, az általános iskolák 1-4, valamint 5-8. osztályosai egyaránt 466 forintot, az egyszeri étkezésért, vagyis az ebédért a gimnazisták 381 forintot fizetnek szeptembertől.
A gyermek- és diákétkeztetés minőségét a Gazdasági Intézmény megbízásából egy külsős cég folyamatosan ellenőrzi.


50-100% kedvezmény
A gyermekétkeztetés során fizetendő térítési díjak mértékéről törvény rendelkezik. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő bölcsődés, óvodás, 1-8. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő, fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó intézménybe gyermek esetén az intézményi térítési díj 100%-át;

az e kitételek alá nem tartozó, tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, tanuló után, és a három- vagy többgyermekes családoknál gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-át kell kedvezményként biztosítani. E normatív kedvezmények a tanuló után a nappali rendszerű oktatásban való részvétele befejezéséig biztosítottak.