Több mint kétszáz új férőhely

  •  
  •  
  •  

Ősztől kibővítve működik a Bőrfestő Óvoda, amely tíz csoportszobával, több mint kétszáz férőhellyel egészül ki. Jelenleg a belső átalakítás zajlik, a külső nyílászárók nagy részét már kicserélték.

A férőhelyek bővítése részben a gyermekek számának növekedése, részben pedig a vonatkozó jogszabályok változása miatt vált szükségessé. Az óvoda Káposztásmegyer I. és II. határán fekszik, és jelenleg maximálás kihasználtsággal működik.

Ahogyan korábban az Ujpest.hu oldalon beszámoltunk róla, a munkálatok még tavaly októberben megkezdődtek, a kivitelezésre kétszázmillió forint uniós támogatást kapott az önkormányzat. Karácsonyig az átépítés-bővítés negyedével készültek el, jelenleg a külső nyílászárók szerelése, valamint a csoportszobák, öltözők, mosdók kialakítása zajlik; ezenfelül cserélik az épület közműhálózatát is.

A tényleges bővítés valójában annak az épületszárnynak a felújítását, majd újbóli használatbavételét jelenti, amelyik szintén a nyolcvanas években épült, és a közelmúltig irodák működtek benne.

A felújítás energetikai korszerűsítést, akadálymentesítést, valamint egy hallássérült gyerekeknek szánt speciális csoportszoba kialakítását is jelenti – tekintettel arra, hogy 2006-tól az intézmény felvállalta a hallássérült gyerekek integrációját.