„Több mint sport” – ma van a Magyar Parasport Napja

  •  
  •  
  •  

Február 22-én ünnepeljük a Magyar Parasport Napját. Országszerte több száz iskolában és óvodában tartanak „Lélekmozgató” programokat, amelyek keretében a parasportok, a parasportolók, a fogyatékossággal élők témájával kapcsolatos érzékenyítő elméleti, illetve – ahol lehetséges csoportonként, osztályonként – gyakorlati sportfoglalkozásokat tartanak.

Az érzékenyítés mellett a fogyatékkal élő gyerekek motivációja is nagy hangsúlyt kap a mai napon. A négy Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben (EGYMI) és a Pető Intézetben „Több mint sport!” címmel online parasport órákat tartanak.

Az online előadás első részében a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) sportigazgatója mutatja be a sajátos nevelési igényű diákok sportját, sportolási lehetőségeit, illetve a parasport magyarországi berendezkedését, az egyes szakszövetségi működéseket, az ismert fogyatékos sportolókat, valamint eredményeiket. Az előadásba bekapcsolódik az online órán részt vevő diákok sérülés-specifikumában érintett parasportoló is.

Az Újpesti EGYMI diákjainak szóló online óra társelőadója Orbán Sebestyén Kata lesz, aki a Magyar Tenisz Szövetség FÉT bizottságának elnöke.

, ,