Több program egy napon

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat szüreti mulatságra hívja az újpestieket szeptember 28-ára, szombatra az Ugró Gyula sorra. A Találkozzunk többször! programsorozat keretében zajló egész napos eseménnyel egy időben az önkormányzat a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzattal karöltve megrendezi a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnapot is.

Az újpestiek szeptember 28-án szüreti mulatsággal köszönthetik az őszt. Szőlőföldek ugyan már nem övezik Újpestet, de a mustkészítés, -kóstolás és mulatság segítségével megidézik a szüreti hangulatot az Ugró Gyula soron, azon belül is a garázssor és a Szilas-patak közötti zöld területen.

A délelőttöt gyermekprogramok színesítik. Tíz órától késő estig kézműves-foglalkozások és a Magic Box animátorai szórakoztatják a kicsiket, de miként megszokhattuk, számos kiegészítő program – körhinta, pónilovaglás, kisvasút – is színesíti az eseményt. 11 órától az apróságokat Peppino bohóc varázsolja el.

Egész nap folyik a must és a bor. 18 órára már minden bizonnyal oldottan veti bele magát mindenki a mulatságba. Aki még nem érzi elemében magát, annak az edelényi Saxon zenekar, a falunapok, szüreti bálok hangulatfelelőse meghozza a kedvét. Retroslágereikkel, mulatós nótáikkal, rock and roll dalaikkal ígéretük szerint igazi szüreti báli hangulatot varázsolnak. 

Innen könnyen megközelíthető helyszínen, hagyományosan a Farkaserdő környékén zajlik ugyanezen a napon délelőtt az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál őszi fordulója, valamint a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola épületében az egészségnap. Mivel a programok közel vannak egymáshoz, érdemes valamennyire ellátogatni. 

G. R.