Tojásfestők családi délelőttje az országgyűlési képviselővel

  •  
  •  
  •  

Miként korábban tudósítottunk róla, dr. Hollósi Antal még húsvét előtt hívta meg egykori iskolájának mai diákjait a Vajdahunyad-várba és a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban teendő tárlatlátogatásra. Ezzel a gesztussal kívánta viszonozni, hogy a gyerekek – az önkormányzat Találkozások programsorozatához csatlakozva – tojást festettek, szebbnél szebb ajándékokat készítettek húsvétra az újpesti időseknek és több nyugdíjasotthon lakóinak.

A Megyeri Úti Általános Iskola diákjai családostól váltották valóra a meghívást, és április 21-én dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselővel együtt emlékeztek a Vajdahunyad-várban arra, hogy Károlyi Sándor gróf 115 évvel ezelőtt alapította meg az országos hálózatú Hangya Szövetkezetet. Újpest egykori birtokosa, a városalapító Károlyi István gróf fiának emlékezetét a múzeum udvarán Stróbl Alajos 1908-ban készült szobra is őrzi. Az évforduló apropóján Újpest országgyűlési képviselője és Hamzáné Szita Ilona igazgató asszony a családok gyűrűjében helyezte el a szobornál a megemlékezés koszorúját, majd a múzeum állandó kiállítását tekintették meg a gyermekek, szüleik és kísérőik. A szervezésben Hladony Sándor önkormányzati képviselő nyújtott segítséget.


Lesz folytatás
– A családokkal a nevezetes szobornál találkoztunk, ahol röviden méltattam gróf Károlyi Sándor meghatározó jelentőségét Újpest és az ország életében. Nagy öröm volt számunkra, hogy többen jól ismerték a városalapítók munkásságát, a ma is meglévő, általuk alapított intézményeket, köztük a Károlyi Sándor Kórházat, hiszen Sándor grófot jobbára kórházalapítóként tartja számon az emlékezet. De ismeretekkel rendelkeztek vendégeink a Hangya Szövetkezetről és a Lóvasútról is. Az interaktív ismertető során apró ajándékkal jutalmaztuk a jól válaszolókat, majd egy tartalmas múzeumi sétára hívtuk őket. Remélem, a későbbiekben is sikerül hasonló találkozókat szervezni, akár más iskolai közösségekkel is –mondta el dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő, a Megyeri Úti Általános Iskola egykori diákja .

B.K.