Tolnai Attila visszavonul

  •  
  •  
  •  

Tolnai Attila, az Újpest nagyszerű védője visszavonul az aktív jégkorongtól. A népszerű Buxa a KSI-ben kezdett hokizni, de 12 éves korától az újpesti hokival kötötte össze életét.

1993-ban került fel az első csapatba, és egy év kihagyással – amikor az Újpest nem indult a felnőtt bajnokságban – egészen 2007-ig a csapat biztos tagja volt, évekig csapatkapitányként vezényelte a csapatot. Akkor úgy gondolta, ennyi volt a hoki, de Pék György hívószavára egy év múlva reaktiválta magát. Óriási munkával, remek idényt zárva az ezüstérmes csapat alapembere volt olyannyira, hogy védő létére gólokkal segítette csapatát. Különösen emlékezetes az FTC elleni 4:3-as meccsen lőtt két gólja és egy asszisztja. Az ezüstév után ismét elbúcsúzott a játéktól. Ezúttal is csak egy évig bírta. Amikor volt csapata bajba került, és a tizenévesekkel felálló Újpest visszahívta, megint jött, rutinjával és személyes példamutatásával segítette a csapatot, tanította a fiatalokat. Ez a szakasz két évig tartott, a 37 éves lilaszívű kapitány most harmadszor is búcsúzik.

Buxa, köszönjük az együtt töltött éveket, a lila szívet, a lelkesedést, a játékot! A szurkolók mindig tisztelettel gondolnak rád! És biztosak vagyunk abban, hogyha megint hívnak, te itt leszel Újpesten!

A csapat és a szurkolók a vasárnapi, Érsekújvár elleni meccsen köszönik meg Buxának a lilában töltött éveket.

(utehoki.hu)