Torma Ági nem kellett, de nem haragszik már érte

  •  
  •  
  •  

Az 1980-as moszkvai olimpián negyedik helyet szerző magyar női röplabda-válogatott oszlopos tagja Torma Ágnes volt, aki pályafutása során hivatalosan 407 alkalommal ölthette magára a nemzeti mezt – a nem hivatalos mérkőzéseket is figyelembe véve közel ötszázszor szerepelt a legjobbak között. Átállása a civil életre nem volt könnyű, sérelmekkel búcsúzott a röplabdától. Jelenleg az üzleti életben dolgozik.

– Egész életemben arra készültem, hogy röplabdás leszek. Játszottam a BKV Előrében, a Vasas Izzóban és külföldön is egy keveset. Mindent ennek rendeltem alá. A lendületem átragadt a csapatra, s ez sokszor befolyásolta a mérkőzés menetét, az eredményt. Elvégeztem a Testnevelési Főiskolát, készültem arra, hogy egyszer majd edző legyek.
– Mégsem látni a kispadon…
– Játékos-edző voltam Egerben, a BSE csapatát is irányítottam, majd visszatértem az egriekhez, ahol ismét „csak” játszottam. Vidéki csapat akkor nyert először magyar bajnokságot, és ez éppen az Eger volt.
– Mégsem maradt a csapatnál.
– Sajnos kiderült, nem arra van szükségük, amit én szerettem volna. Nem akarták a gyakorlást reggeltől estig. Ez nálam nem működött. Szóltam egyszer, szóltam kétszer, sokszor. Piszkálódni kezdtek, belém kötöttek úton-útfélen. Elváltunk.
– Annyira megsértődött, hogy eltávolodott a röplabdától?
– Mit tehettem volna? Ha egyszer nem kell az ember, más elfoglaltságot keres. Az üzleti életben megtaláltam a boldogságomat. Farkastörvények uralkodnak benne, de mivel én maximalista vagyok, tudok és szeretek dolgozni, nincs különösebb problémám.
– Nagyot csalódott?
– Persze, rosszulesett, de már nem fáj. Teljes életet élek, dolgozom, megbecsülnek. Újpesten élek, ismernek a környéken, talán még szeretnek is. A piacon üdvözölnek, a hentesnél is szép húst kapuk. Mi kell még? – mondta nevetve.
Torma Ágnes elárulta, hogy a röplabdásokkal azért nem teljesen szakította meg a kapcsolatát. A régi, nagy csapat tagjaival rendszeresen találkoznak, és mivel nőből vannak, jókat beszélgetnek.És persze sok szót ejtenek a röplabdáról, hiszen akit ez a szép sport megfertőzött, kigyógyulni úgysem tud belőle.
És Torma Ágnes nem is akar!

Gergely Gábor