Torna: Berki és Hidvégi is az Eb-re utazó keretben

  •  
  •  
  •  

Kovács István vezetőedző kihirdette az áprilisi moszkvai tornász Európa-bajnokságra utazó férficsapatot, a válogatottat Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence és Rácz Attila alkotja.

Mint ismeretes, két válogatóverseny eredménye alapján kerülhetett két fő a csapatba, míg két versenyzőt a vezetőedző jelölt. A második válogatót szerdán rendezték, amelyen a korábbiakhoz hasonlóan a versenyzők a szerenkénti és az összetettben elért eredményeik alapján helyezési pontot kaptak. Kovács István tájékoztatása szerint a két verseny helyezési pontjai alapján Tálas Bence 66 ponttal lett csapattag, míg Rácz Attila 44 ponttal végzett a második helyen. Az itthon maradó két tartalék a harmadik, negyedik helyezett, Szabó Nándor 39, Vadászfi Ákos pedig 29 ponttal.

A két olimpikont, Berki Krisztiánt és Hidvégi Videt a vezetőedző jelölte a csapatba, így alakult ki a Berki, Hidvégi, Tálas, Rácz összetételű válogatott. Tálas a második válogatón valamennyi szeren jól szerepelt, Rácz két hete kisebb betegséggel küszködik, így nem volt jó formában. Az olimpiai bajnok Berki hibátlan gyakorlatot mutatott be lólengésben, míg Hidvégi ugyanezen a szeren hibázott.

Az Eb-csapattagokat és a teljes férfi és női válogatottat is láthatja a közönség szombaton és vasárnap 10.30 órától a Tornacsarnokban a Swietelsky-kupa szerenkénti országos bajnokságon.

„Tálas mindkét válogatón jól szerepelt, csak kisebb rontásai voltak, jó formában van. Rácz betegsége miatt most nem mutatott olyan jó formát, de az első válogatón szépen teljesített. Berki ismét remekelt, már készül az olimpián bemutatott 6.9 kiindulópontú gyakorlatra, mert az Európa-bajnoki fináléban ezt szeretnénk bemutatni, no és új elemeket is gyakorol már. Hidvégi sajnos megint leesett a lóról, de több új eleme is van az olimpiai gyakorlatban, így idő kell még a beéréshez, szerintem a kontinensviadalra rendben lesz” – mondta Kovács István vezetőedző.