Tornával hangolnak az idényre a röplabdások

  •  
  •  
  •  

Idén már 12.-ik alkalommal kerül megrendezésre az Ádám László nemzetközi női röplabda emléktorna. Ádám László az ötvenes években az NB I.-be jutott gödöllői férfi röplabda csapat játékosa volt. A nyolcvanas években leánya az NB II.-ben szereplő gödöllői női csapatban versenyzett. Ádám László ettől kezdve az egyesület pénzügyeit kezelte nagy lelkiismeretességgel és jelen volt a lányok valamennyi mérkőzésén is. A sportember egy gödöllői sportbálon tragikus hirtelenséggel hunyt el. A gödöllői röplabda sport ezzel a tornával kíván emléket állítani évről évre a hajdan kitűnő játékosnak és sportvezetőnek.

A legjobb hazai csapatok részvételével megrendezett versenyen eddig ötször a házigazda Gödöllői Röplabda Club, négyszer a BSE, egy–egy alkalommal a Vasas Duna Autó Óbuda és a Phoenix Mecano Kecskeméti RC. nyerte el az Ádám László Vándorserleget. Néhány éve külföldi csapatok is részt vesznek a tornán, így szerepeltek már szlovák, román és szerb csapatok is.

Idén a házigazda TEVA Gödöllői R.C. mellett az U.K. Bratislava és a  Spisska Nova Ves szlovák csapatok, az UTE és a Miskolci VSC-és a torna résztvevői. A vándorserleg mellett a Gödöllői Önkormányzat jóvoltából a legjobb támadó, a legjobb feladó és a legjobb mezőnyjátékos is külön díjban részesül.

Az UTE Volley számára a Közép-európai Ligában és a bajnokságban való részvételünk felkészülési programjába jól illeszkednek a tornán a külföldi és hazai csapatok elleni – várhatóan izgalmas és változatos – mérkőzések. A torna nyitómérkőzése az UTE-TEVA GRC mérkőzés a Tungsram Csarnokban szeptember 2.-án 20.00 órakor kezdődik.

(g)