„Törpék a Gödörben!” – Múzeumok Éjszakája 2011

  •  
  •  
  •  

A nagyobb múzeumok helyzeti előnyben vannak, évről-évre látogatószám-rekordokat döntenek. No, de mi a helyzet a kisebb gyűjteményekkel, akik egy-egy szakma egyediségét vagy szűkebb lakóhelyük értékeit mutatják be?
A múzeumok nagy családja most előre engedi a kicsiket! Élve a Gödör Terasz Galéria által nyújtott lehetőséggel bemutatjuk a Törpék tárlatát a Gödörben.

Ha már a hangyák szövetkezetet tudtak alapítani és jól működő termelő társulást hoztak egykor létre, itt az ideje a törpék egyesülésének is. A Múzeumok Éjszakája mindenkié! Elsősorban a látogatóké természetesen, akik program-cunamit kapnak a nyakukba. Aztán az ünnepé is, mely ezen az éjszakán ráirányítja a figyelmet a múzeumokra. A nagyobb múzeumok helyzeti előnyben vannak, évről-évre látogatószám-rekordokat döntenek. No, de mi a helyzet a kisebb gyűjteményekkel, akik egy-egy szakma egyediségét vagy szűkebb lakóhelyük értékeit mutatják be?
A múzeumok nagy családja most előre engedi a kicsiket! Élve a Gödör Terasz Galéria által nyújtott lehetőséggel bemutatjuk a Törpék tárlatát a Gödörben.

A június 17-26-ig nyitva tartó tárlaton helyet kap az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény, sőt június 19. Újpest napjaként lesz emlékezetes!

Az „Amélie csodálatos életében” (ha még emlékszünk, ez egy film volt 2001-ből!) egy törpe járta be a világot. Elhatároztuk, hogy a gyűjteményeinkben található törpéket szolgálati útra küldjük. Ismerjék meg Budapest kismúzeumait. A látogatás eredményét június 17-től június 26-ig láthatjuk a Gödör Terasz Galériában.
A Néprajzi Múzeum MaDok-programja és az Örökségtér Klaszter bemutatja: „Törpék a Gödörben!” A kiállítás nyitva tartása idején (naponta 14 órától 18 óráig, olykor később is) karszalagárusítás lesz a Múzeumok Éjszakája programra. Vásárlásával minden látogatónk a „Törpék” helyzetbe kerülését segíti! Kövesse az eseményt itt is: facebook.com/torpekagodorben

A társult múzeumok között van az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményen kívül az Óbudai Múzeum és Könyvtár, az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, a Textil- és Textilruházati Ipartörténeti Múzeumi Alapítvány – Textilmúzeum, a XVIII. kerületi Pedagógiai- és Helytörténeti Gyűjtemény, a Bélyegmúzeum, a Pesterzsébeti Múzeum, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria valamint a Néprajzi Múzeum.