Történelmi győzelemre készül az Újpest

  •  
  •  
  •  


Az Újpest FC hivatalos honlapjának összeállítása szerint a lila-fehér csapatnak még soha nem sikerült győzelemmel távoznia Paksról. A hétvégi 27. bajnoki fordulóban a tizedik alkalommal találkozik a két csapat története során. Az eddigi mérleg szerint 4-szer nyert a Paks és az Újpest is, egyszer pedig döntetlen lett a végeredmény.

Az Újpest FC és a Paks első bajnoki találkozójára négy és fél évvel ezelőtt került sor, ugyanis az „atomvárosiak” a 2006/2007-es idényben jutottak fel először az élvonalba. 2006. szeptember 30-án, Pakson játszották a párharc első mérkőzését, ahol az Újpest Rajczi Péter révén a 27. percben szerzett vezetést, de a hazaiak a 87. percben egyenlítettek, így 1-1-es végeredménnyel zárult a találkozó. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a 14. percben Balajcza Szabolcs büntetőt hárított.

A második élvonalbeli mérkőzést 2007. április 9-én, hétfőn játszotta a két csapat a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest FC Vaskó Tamás két, továbbá Tisza Tibor egy góljával 3-2-re nyert. A vendégeknél Heffler Tibor duplázott.

A harmadik összecsapásunkra 2007. október 20-án került sor, amikor hazai pályán magabiztos játékkal 3-1-es győzelmet aratott a lila-fehér együttes, a hazai gólokat Denis Dourandi, Kovács Zoltán és Sándor György szerezte.

A negyedik mérkőzésükre a 2007/2008-as szezon 27. fordulójában, 2008. május 12-én került sor, amikor Pakson nézőcsúcsot jelentő 5322 szurkoló előtt a vendégek védelmi hibáinak köszönhetően a hazaiak Tököli és Heffler góljaival 2-0-s győzelmet arattak. Ezzel pedig elvesztette az Újpest veretlenségét a paksiak ellenében.

A párharc ötödik bajnoki meccsét a 2008/2009-es szezon 12. fordulójában játszották a Megyeri úton. A vendégek Kiss T. révén ráijesztettek a lilákra és az 52. percben megszerezték a vezetést, de 25 perc alatt sikerült az egyenlítés, és 3-1-re nyertek is az újpestiek. Ezen a találkozón Kabát Péter két gólt szerzett, és Korcsmár Zsolt is eredményes volt.

A hatodik mérkőzésre 2009. május 9.-én került sor. Az Újpest már a 12. percben megszerezte a vezetést idegenben Tisza Tibor révén, és a félidőig nem is változott az eredmény. A második játékrészben azonban a Paks hamar megfordította a mérkőzés állását Éger, valamint Horváth találatával. A találkozó végén, a 90. percben még Vári is betalált egy ellentámadás végén, így kialakítva a 3-1-es végeredményt. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Kabát Pétert a 78. percben kiállította a játékvezető.

A 2009/2010-es szezon 9. fordulójában játszották le a hetedik bajnoki találkozójukat. Ez a paksi kirándulás sem sikerült a lila-fehéreknek, mivel Kiss T. 63. percben szerzett góljával a paksiak nyertek.

A nyolcadik egymás elleni találkozón, 2010. áprlilis 24-én a Szusza Ferenc Stadionban 3-2-re nyertek a hazaiak a tolna megyeiek ellen. A 19. percben már két góllal vezettek Rajczi Péter és Barczi Dávid góljaival, de Tököli Attila duplájával egyenlíteni tudott a Paks. A győztes gólt végül a 84. percben a szélső, Simek Péter szerezte meg, aki védhetetlenül lőtte ki a kapu bal felső sarkát.

A 2010/2011-es szezon első meccsén az Újpest elvesztette veretlenségét hazai pályán a paksiak ellen, hiszen 2-1-s félidei paksi vezetés után 3-2-re győztek a jelenleg 2. helyen álló tolna megyeiek. Az első félidő 16. percében Éger, a 33. percben pedig Böde volt eredményes a paksi csapatból, de Tisza Tibor még a szünet előtt szépíteni tudott egy jól eltalált 18 méteres szabadrúgásból. A fordulás után gyorsan egyenlíteni tudott az Újpest, hiszen a 49. percben Simek jobboldali beadására Böőr érkezett, és kapásból a kapu jobb sarkába lőtt. Ezután kiegyenlített volt a játék, de a 60. percben egy szöglet után újabb gólt szerzett a Paks, nevezetesen Bartha. Válasz már nem érkezett újpesti oldalról, így 3-2-es vereséget szenvedtek a Szusza Ferenc Stadionban.