Tóth Ferencné az év köztisztviselője

  •  
  •  
  •  

Bensőséges ünnepség keretében adták át február 29-én, az Újpesti Városházán, a Kriszt Lajos Emlékére Alapítvány-díjat, amely az év köztisztviselője címet takarja. Ezúttal Tóth Ferencné, az Építésigazgatási Osztály munkatársa, építésügyi hatósági ügyintéző érdemelte ki az elismerést.

A Polgármesteri Hivatal második emeleti tanácskozótermében délelőtt tíz órakor, dr. Vitális Edit jegyző köszöntötte a megjelenteket, és méltatta Tóth Ferencné érdemeit, aki huszonöt éve, nagy empátiával, hozzáértéssel végzi hivatását. Kapolyi László, a díj alapítója kiemelte: mennyire fontos az empátia a köztisztviselői pályán is, amivel az új kitüntetett bőséggel rendelkezik. Az akadémikus azt is megjegyezte: nagyon örül annak, milyen szépen fejlődik Újpest, ahol kiteljesedhetnek az életpályák.

A méltatók, a kuratórium tagjai – köztük Hirmann László titkár – és a jelen lévő korábbi díjazottak virágcsokrokkal kedveskedtek a kitüntetettnek. Tóth Ferencné meghatottan köszönte meg az elismerő szavakat és a díjat, lapunknak elmondta: az elmúlt huszonöt év alatt csak tette a dolgát,   amit megkönnyített , hogy nagyon szereti a munkáját, és hogy emberekkel  foglalkozhat.  Álmában sem gondolt arra, hogy kitüntetés jár érte, ami azért tagadhatatlanul jólesett neki.   

Á.T.


A város szolgálatában
Az alapítvány kuratóriumának most sem volt könnyű dolga. Kriszt Lajos emlékét fia, Kapolyi László akadémikus, Újpest Díszpolgára kívánta megőrizni a saját maga által alapított díjjal. Kriszt Lajos elismert köztisztviselőként, 1909-től, évtizedeken át a város szolgálatában állt, volt gyakornok, fogalmazó, polgármesteri titkár, a forgalmi adóhivatal vezető-helyettese, majd főszámvevője. Élete, munkája összefonódott Újpesttel.