Tovább kell erősíteni a csapatot

  •  
  •  
  •  

Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője szerint nincs kész az Újpest kerete, legkevesebb három komoly játékerőt képviselő futballistára lenne még szükség ahhoz, hogy az egyes posztokon igazi verseny alakulhasson ki a csapatba kerülésért. Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója egyetért a trénerrel. Belekben, a törökországi edzőtáborban nyilatkozott.

– Féltucatnyi labdarúgót elengedtek, illetve elküldtek. Ha ennyire kevesen vannak, akkor ez nem volt elhamarkodott lépés?
– Egyáltalán nem. Megfontoltuk, kik azok, akik valóban a csapat segítségére lehetnek, és kik azok, akikkel nem tudunk előbbre lépni, és az utóbbiaktól elköszöntünk. Teljesen felesleges lett volna itt tartani őket.
– Nebojsa Vignjevics szerint további erősítésre szorul az Újpest FC.
– Már erősödtünk, hiszen Kabát Péter és Kim Ojo felépült a sérüléséből, mindketten egészségesen készülnek a tavaszra. A montenegrói Mihailo Perovics nagyon tehetséges futballista, ám mindössze tizennyolc éves, így rá még nem tehetünk túl nagy terheket. Igaza van Nebojsa Vignjevicsnek, az ősszel nem alakulhatott ki verseny a játékosok között, néhányan úgy érezték, bérelt helyük van a csapatban, márpedig ez nem egészséges.
– Várható még új játékosok érkezése a rajtig?
– Igen. Egy már meg is érkezett, a szlovák válogatott Hudák Dávid már a csapattal készül, és a győri Nemanja Andrics is itt Belekben edz a csapattal.
– Nem késő ilyenkor keresgélni, hiszen alig több mint két hét van a tavaszi rajtig?
– Nyilván az lenne az ideális, ha a felkészülés első napjától kész kerettel dolgozhatna az edző, de a téli időszakban nem könnyű minden szempontból megfelelő embert találni. Ugyanakkor a kész játékosok hamar beilleszkednek, tehát ez nem okozhat gondot, és még továbbra is keresünk minőségi megoldásokat.
– Ha sikerül teljessé tenni a keretet, milyen célt állíthatnak a csapat elé?
– Azt, hogy győzzön. Újpesten nem lehet más a cél, különösen az utóbbi évek eredménytelensége után. Igaz, a nyáron megnyertük a Magyar Kupát, de egy Újpest nem engedheti meg magának, hogy bukdácsoljon a bajnokságban. Kell a jó játék és a jó eredmény, mert a szurkolókat csak ezzel lehet a stadionba csábítani.

nbI.hu/g