Tovább kell jutni a Magyar Kupában

  •  
  •  
  •  

A Budaörs, a Himesháza és a Haladás után az Ajka vár a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Újpest FC labdarúgóira. Legutóbb idén szeptember 17-én találkozott az újpesti csapat az Ajkával a Ligakupában. Akkor 2-2-es döntetlen lett a végeredmény. Most muszáj nyerni.

– A szerdai mérkőzést komolyabban vesszük majd, mint a legutóbbi ajkai összecsapásunkat – nyilatkozta a vezetőedző, Nebojsa Vignjevic. – Mi vagyunk a címvédők és ismét törekszünk arra, hogy a fináléig meneteljünk a Magyar Kupában. Az ajkai találkozó remek főpróbája lesz a vasárnapi MTK elleni rangadónak. Ajkai továbbjutásunk esetén még jobb hangulat lesz az öltözőben, még motiváltabbak lennének a játékosaim a bajnokságban második helyezett csapat ellen. Természetesen Ajkán a legjobbat kell kihoznunk magunkból, nem szabad hibázni, ugyanis a továbbjutás sorsa egy mérkőzésen dől el. Koncentrálnunk és nyernünk kell! – jelentette ki Vignjevic.

Az NBII-ben szereplő Veszprém megyei együttes új edzője a Ferencváros korábbi játékosa, Zoran Kuntic. Az Ajka klubtörténelmet írt a Magyar Kupában, mivel először jutott be a 16 közé a sorozatban. A csapat jelenleg a 13. helyen áll a másodosztályban 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és vereséggel.

A mérkőzés játékvezetője Szabó Zsolt lesz, segítői Ring György és Pápai Zoltán.
Labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő

FC Ajka- Újpest FC
Ajka, 12:30

ujpestfc.hu/g