Tovább szépül a városközpont

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Szent István tér és környéke megújítása nem ért véget az uurópai uniós pályázat lezárásával. Az önkormányzat saját erőből folytatja a városközpont megújítását.

A főteret szegélyező épületek felújítása a többi tulajdonossal együttműködve, a pályázat keretében elkészült üzletutca program keretében fog megújulni. Hamarosan új, a városképbe illő, korszerű pavilonok váltják fel az elbontott régieket a főtérrel szemközti területen is.

Ahogyan olvasóink közül is sokan látták, nemrégiben elbontották az István úton, a Petőfi utcához közeli buszmegállóknál lévő pavilonsort, de ez az állapot nem végleges, hiszen az üzletsor megújul. A régi üzletek helyére új, a városképbe illő pavilonok épülnek, környezetükbe pedig viacolor burkolat kerül. A boltok csatorna és elektromos csatlakozásait is kicserélik.

Az új pavilonok november 20-án nyitnak, és valamelyest hátrébb költöznek, nagyobb teret hagyva a buszmegállóknak és az áthaladó gyalogosforgalomnak. A megújítással egyben a bővítés iránti igény is megvalósul, ugyanis a korábbi 4,6 négyzetméteres pavilonokat a vállalkozók maguk kezdték bővítgetni, most pedig van, aki 15 négyzetméteres üzletet kap cserébe.

Gódor Éva, a Go-go Hami tulajdonosa, egyike az érintett vállalkozóknak, akik támogatják a változtatásokat. A kulturált és esztétikus környezet a forgalmat is élénkíteni fogja, nem beszélve arról, hogy ennyi idő után is elvárható a megújulás.

Telek Zoltán az UV Zrt., stratégiai igazgatója szerint nagyon fontos, hogy a Szent István tér megújulása után a környezete is megújuljon, hiszen a főtér nem egy sziget, hanem városunk szerves része. Olykor évtizedes elmaradások vannak a felújításokban, ezért a teret környező házak felújítása az egész tér hangulatára kihatással van.

A további felújítások tervezésekor a vagyonkezelő igyekszik összehangolni a város építészeti szempontjait az itt lakók és a többi tulajdonos érdekeivel, hogy a felújítások mindenki örömére valósuljanak meg.

M. O. A.