Tovább szövődnek Lázár Ervin meséi

  •  
  •  
  •  

157 kisiskolás 148 pályaművel rukkolt elő Lázár Ervin meseíró emlékére. Újpest Önkormányzata és a Petőfi Irodalmi Múzeum versíró pályázatot hirdetett a “híres-neves Rácpácegres”, azaz a Sárszentlőrincen található Lázár-ház 2012. szeptemberi megnyitásának alkalmából.

A történeteket a gyerekek szabadon folytathatták, és illusztrálásként – mint egy mesekönyvben – rajzokat is készítettek. A díjkiosztó ünnepségen dr. Molnár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Szólt arról, hogy a mai dalnokok az élet olyan mezsgyéjén mozoghattak, ahol nincsenek pontos határvonalak a valóság és a mese között. Kifejezte örömét, hogy ilyen sokan sikeresen vetették be fantáziájukat.

A pályázaton az újpesti iskolák közül az Angol Tagozatos Általános Iskola 3. osztályosai: Öcsi Boglárka, Hidvégi Zalán és Tácsik Luca Csenge versét valamint rajzát Furulya-díjjal jutalmazták. Bogi elmondta: A nevezetes fájós fogú oroszlán, Bruckner Szigfrid fogorvosi kalandját verselte meg, társai az illusztrációt készítették. A versben Szigfrid sorsa jóra fordul, visszamegy a vadonba.

-UN