Tovább támogatják az utánpótlást

  •  
  •  
  •  

Meghosszabbítja az Újpest FC utánpótlás nevelésének szponzorálását a GDF Suez Energia Magyarország Zrt.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

A szponzoráció meghosszabbítását Csehi István, az Újpest FC Kft. ügyvezető igazgatója és Csiba Péter, GDF Suez Energia Magyarország Kft. általános vezérigazgatója jelentette be. A támogatásról szóló megállapodást a sajtó jelenlétében írta alá a két vezető.

A GDF az ÚFC gyémánt fokozatú támogatójaként az utánpótlás nevelésre áldoz a 2011-2012-es bajnoki évadban, ahogy tette ezt ebben az idényben is. A támogatás összegét nem nevezték meg a felek, Csehi István annyit közölt, a GDF továbbra is az Újpest legjelentősebb küldő támogatója.


Csiba Péter elmondta, a GDF alapvető stratégiája a hosszú távú befektetés, ezért is támogatják az Újpest fiatal labdarúgóit. Hozzátette, a gazdasági helyzet miatt meg kellett válniuk más sportágak támogatásától, de a futballt megtartották: az Újpest, mint márkanév garanciát jelent arra, hogy jó helyre kerüljön a segítség. Kiemelte, büszke arra, hogy immár másodszor írhatta alá az Újpestet támogató szerződést.

„Tudjuk, hogy a tehetség mindig utat tör magának, de az utat ki is lehet kövezni” – fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató. A támogatás nagyságáról azt mondta, ritkaságszámba megy a jelen magyar viszonyok között. Az UFC utánpótlás neveléséből példaként hivatkozott Barczi Dávidra és Lázár Bencére, akik már bizonyították tehetségüket. A támogatás felhasználásáról elmondta, az már jelentkezik az NBII.-ben szereplő csapatnál is, ahol jellemzően 18-19 éves játékosok lépnek pályára.


Csehi István az Újpesti Közéleti TV-nek arról beszélt, bízik abban, hogy minél több újpesti vállalkozó segíti majd a klubot, miután a sporttörvény lehetőséget ad arra, hogy a társasági adójukból támogassanak sporttevékenységet. (A társasági adó 70 százalékának 100 százaléka utánpótlás-nevelésre, 80 százaléka sportcélú befektetésekre, 50 százaléka direkt egyesületi támogatásra, működésre fordítható – a szerk.) Ennek érdekében több ezer újpesti vállalkozást kerestek meg.

(un –uktv)