Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása

  •  
  •  
  •  

Vasárnapi mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció.

A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) szintje 3 helyen meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), 7 mérőponton az egészségügyi határértéket (50 µg/m3).

Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik továbbra is korlátozzák autóhasználatukat (különösen a rendszámtáblán fekete színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek üzembentartói) a közösségi közlekedést részesítve előnyben, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen!
 
A frissülő információk a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a Fővárosi Önkormányzat Twitter oldalán is elérhetőek: twitter.com/fph_sajto

További tájékoztatás:
Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (a Fővárosi Önkormányzat támogatásával):
 
http://www.met.hu/levegokornyezet/varosi_legszennyezettseg/meresi_adatok/tajekoztato/
http://www.met.hu/levegokornyezet/varosi_legszennyezettseg/elorejelzes/tajekoztato/
 
Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján:
 
mérési eredményekről:http://www.kvvm.hu/olm/map.php?id=Budapest
információkról: http://www.kvvm.hu/olm/info.php?id=5
 
A szmogriadóval kapcsolatban további tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Iroda (tel: 327-12-08; e-mail: ugyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Fővárosi Ügyeleti Információs Központ (e-mail: ugyelet@fori.hu tel.: 301-75-00 fax: 302-54-39) ad.