•  
  •  
  •  

A Csokonai Gimnázium tanulói részt vettek a II. Versenyképes Oktatás Konferencián.

A kilencedikesek angol csoportjával beneveztünk a Tudsz Jobbat! pályázatra, ahol az álmaink munkahelyét kellett megtervezni. Két csapatot alkottunk, és csináltunk egy-egy ppt-s prezentációt, majd elküldtük a szervezőknek, az Amerikai Gazdasági Kamara munkatársainak. Nem sokkal később meghívást kaptunk a Versenyképes oktatás konferenciára, ami a Deák Ferenc téri Akváriumban került megrendezésre.

Nagyon örültünk az invitáló levélnek, és természetesen nagy örömmel elfogadtuk a meghívást, amire el is mentünk október 11-én. Amikor megérkeztünk, kedvesen fogadtak minket, mindenki saját névkártyát és karszalagot kapott. Majd a regisztrációs papírokat kellett intézni, közben kávét, üdítőt és sütit szolgáltak fel. A regisztráció után megkezdődött a konferencia, ahol kihirdették a nyerteseket és kiosztották a jutalmakat is.

Dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár és több nevesebb személy is részt vett a rendezvényen. Beszélgethettünk egy-egy „menőbb” cég képviselőivel is, akik elmondták, mi szükséges ahhoz, hogy felvételt nyerjük a cégeikhez. Nyelvtudás!!!

Többek között találkoztunk a Morgan Stanley, a TATA és a Celanese képviselőivel. Mindegyik cég kis használati tárgyat adott ajándékba, majd kvízt tölthettünk ki, amiért jutalomként ajándékokat kaptunk. Miután az összes cég bemutatkozott, az ebéd következett. Nagyon finom ételek közül választhattunk. Különböző levesek, szendvicsek, saláták és sütemények voltak. Mindenki elfogyasztotta az ételt, majd a Mary Popkids adott egy nagyon színvonalas, 45 perces koncertet.

Annak ellenére, hogy nem mi lettünk az elsők, mindenki nagyon jól szórakozott! Sokat tanultunk, és most már nagyobb tapasztalattal fogunk bele a legközelebbi pályázatba!
Tudunk Jobbat! Nem adjuk fel!

Dósa Zsófia és Kékes Dániel 9.a osztályos tanulók