Tündérpalota a Duna Partján

  •  
  •  
  •  

150 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Pesti Vigadó. A jeles évforduló kapcsán, a jubileumi év végéhez közeledve, az intézmény a középiskolásokra is gondolt, számukra csapatversenyt szerveztek, amelyben az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium csapata is a döntőbe jutott.

A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő épületben december 4-én délután nagy volt az izgalom a diákok körében. Ekkor került sor ugyanis a „Tündérpalota a Duna partján – PESTI VIGADÓ 150” középiskolai csapatverseny döntőjére, majd azt követően az eredmények kihirdetésére. A feladatok sokrétű ismeretet és komoly felkészülést igényeltek. Az ötfős csapatoknak az épület megnyitása és a millenniumi ünnepségek közötti időszak szolgált témául, tudásukat pedig két fordulóban is bizonyították. Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese elmondta:

– A fővárosi önkormányzat igyekszik minden olyan kezdeményezés mögé odaállni, ami segítheti a fiatalokat, a diákokat abban, hogy jobban megismerjék a fővárost. Most nem csak budapesti iskolákról beszélünk, határon túli oktatási intézmények is részt vettek ezen a vetélkedőn, ami külön öröm számunkra.

A határokon átívelő vetélkedő végén mind a résztvevők, mind a szervezők egy nagyon sikeres és eredményes versenynapot zártak. A zsűri egybehangzó véleménye szerint a döntőbe jutással minden csapat hatalmas eredményt ért el, ehhez pedig az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium csapatának ezúton is gratulálunk!

R.Zs.