Tupírtól a hajvasalóig

  •  
  •  
  •  

„Amíg te a búra alatt ülsz, Icát beszárítom. Fél 11-re pedig jön egy hajvágás.” Nagy a sürgés-forgás Vankó Gáborné, vagy, ahogy az újpestiek ismerik, Zsuzsi fodrászatában. Harminc éve már, hogy a Virág utca 7-ben egy aprócska fodrászüzlet várja a szépülni vágyókat.

Tupír, dauer, fent tüsi, alul hosszú. A 80-as évek frizuradivatja már csak egy-egy jól elrejtett családi fotón lelhető fel. Zsuzsi még emlékszik azokra az időkre, amikor már reggel hatkor állt a sor az Árpád úton, egy „gyors szárítás” reményében.
– Több mint tíz évig dolgoztam a Budapest Állami Fodrászatban az Árpád úton – meséli Zsuzsi. – ’85-ben nyitottam meg saját üzletemet, azóta sok minden változott, de a lelkesedés és a vendégkör maradt. Szerencsés vállalkozónak mondhatom magam, három évtizede zavartalanul működünk. A legnagyobb változás az anyagok minőségében és a technika fejlődésében mutatkozik, no persze az igényekben is. Meglepő, de azt tapasztalom, hogy egyre inkább visszajön divatba, ami most még csak retro – mondja mosolyogva. Nos, hölgyeim, akkor elő a tupírfésűket és a gázon melegíthető hajsütővasat! De mi lesz a Bundesliga-frizurával?

D.V.

ZSUZSI FODRÁSZAT
1045 Budapest, Virág utca 7.
Tel.: 06 1/370 4155