Tüzes programok, koncertek

  •  
  •  
  •  

Lélegzetelállító, látványos műsorszámokkal ünnepelhetik szombaton Szent Iván éjjelét az újpestiek. Az év legrövidebb éjszakáján a Szent István téren tüzes mutatványok, gólyalábasok és koncertek szórakoztatják a Szent Iván-éji vigadalomra látogató nagyérdeműt.

Kellemes nyáresti programnak ígérkezik a Találkozzunk többször! programsorozat részeként életre hívott Szent Iván-éji vigadalom, amelynek ezúttal a Szent István tér ad otthont. Június 21-e a nyári napforduló napja, ilyenkor a legrövidebb az éjszaka. A világ minden táján megemlékeznek erről, a pogány és a keresztény kultúrkörben jelentős ünnep. Az ünnepi szokások között mindenütt főszerephez jut a tűz és az ehhez kapcsolódó játékok, varázslások.

Szombaton a Szent István téren 17 órától kézműves- foglalkozással indul a nap, amelyet 19 órától a Retro School Band koncertje követ, az újpesti Zolával az élen. A csapat jó hangulatú bulijairól ismert.

A koncert után a Vaga Banda Gólyalábas Kompánia vásári hangulatú műsora következik 20 órától.

– A nézők ezúttal sem fognak csalódni, igazán jó móka vár rájuk. Óriáscirkuszunk látványosságokban gazdag műsorában szerepel tűzzsonglőr, tűznyelő és tűzfújó produkció – mesél a részletekről Kapusi Szabolcs, a Vaga Banda alapítója, vezetője.

A tüzes műsort egy forró hangulatú koncert követi, Ríz Levente és barátai, vagyis az RLB zenekar játszik 21 órától, élükön Abaházi Csabával, akit énekesként és műsorvezetőként is hosszú évek óta ismerhet a közönség.

– Akik már ismernek minket, tudják, hogy többségében feldolgozásokat és kizárólag olyan zenéket játszunk, amelyek a csapat összes tagjának a kedvencei, így aztán igazi örömzenére számíthatnak ezen az estén az újpestiek – mondta Abaházi Csaba.

G.R.