Tűzgyújtási tilalom van

  •  
  •  
  •  

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el hétfőtől Budapesten, Fejér és Komárom-Esztergom megye teljes területén, és Pest megyében Göd magasságáig a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága.

A június 25-én életbe lépett, átmeneti ideig tartó tilalom az említett térségekben az erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területekre vonatkozik, beleértve a kijelölt tűzrakó helyeket is – mondta Bazsó Zoltán, az illetékes kormányhivatal sajtófőnöke.

Tilos tüzet gyújtani, parlagot, vagy gazt égetni az érintett térségekben a közút és vasút menti erdőkben is. Az igazgatóság felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőkben kirándulók és a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy ne dobjanak el égő cigarettacsikket, vagy dohányfélét. A tűzgyújtási tilalmat megszegők százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújthatók.

A tilalomra az érintett katasztrófavédelmi igazgatóságok tettek javaslatot az elmúlt időszakban kialakult fokozott tűzveszély miatt.