UGYIH: új év, új név

  •  
  •  
  •  

Újpesti Ifjúsági Sport- és Szabadidőközpont névre változott január elsejétől az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház (UGYIH) elnevezése. Az intézmény az internetes kapcsolattartásban megtartja az ugyih domain nevet.

Kerekes György intézményvezetőtől megtudtuk, a képviselő-testület decemberi döntése alapján az UGYIH-hoz új szervezeti egységként csatlakozott a nevét megőrző Halassy Olivér Sportközpont. Az új intézmény továbbra is üzemeltetője marad a Velencén és Katalinpusztán lévő táboroknak, az újpesti Napközis tábornak, a Tungsram SC csónakházának, valamint az Ifjúsági Sporttelepnek.

A döntéssel Újpest önkormányzati sport- és szabadidő létesítményei egy intézmény üzemeltetésében működnek tovább, ami számtalan előny forrása. Az elnevezésben markánsan megjelenik a sport és legfőképpen a szabadidő szolgálata, új tartalmat is ígérve. – összegez Kerekes György intézményvezető.

Az intézmény az új költségvetési évben is élvezi az önkormányzat támogatását, de a bevált programok mellett meg kell teremteni a lehetőséget a bevételi források növelésére: –„ A bevételek visszafordíthatók lesznek a szabadidő értelmes és kulturált eltöltése érdekében. Ezt nem a fiskális szemlélet mondatja velem. Változnak az idők, s ezzel együtt a szabadidő eltöltésének szokásai. Kulturált és kellemes környezetet, jó programot kínálunk minden egységünkben, helyet adunk családi és munkahelyi közösségeknek. Előtérbe kerülnek a közösségteremtő és a családi programok – mondja Kerekes György.

B. K