Új arcok Újpesten

  •  
  •  
  •  

Nagyszámú közönség előtt választották meg Újpest 2013-as arcait. A neves újpesti személyekből álló zsűri a közönség tetszésnyilvánítását is figyelembe véve hozta meg döntését. A nagylányok közül Csató Mercédesz, a kisebbek közül Réti Virág, a fiúk mezőnyéből pedig Sztojka Dominik lett a befutó. A közönségdíj idén különös eredményt hozott: a kiválasztott a kislányok közül díjnyertes Réti Virág lett ebben a kategóriában is.

Szombat délután forró nyári hangulatban került sor a régóta várt Újpest Arca választásra. A Nagyszínpadon egymást követték a döntősök különböző produkciói, amelyben megismerhettük ki miben tehetséges. 

Először a 9-12 éves lányok – Emese, Adrienn, Kamilla és Virág – közös táncot mutattak be, őket Dominik látványos labdazsonglőr száma követte, majd a tizenhét éves Fanni Hajna jazzbalettjével folytatódott a műsor. Barna egy jól sikerült, vicces Piroska és a farkas átiratot adott elő, a két döntős fiú, Teodor és Máté pedig egy hiphop tánccal kedveskedett a közönségnek. 

A bemutatókat alkalmi ruhás felvonulás követte, majd az összes döntős egyenként mutatkozott be a közönségnek és végül egy fergeteges közös táncot láthattunk tőlük.

A zsűri ezt követően rövid megbeszélésre vonult vissza. Az ítészek soraiban ezúttal Gyurta Dániel olimpiai bajnokunkkal, Tibolya Péter öttusázóval, Curtis, futbalista-rapperrel, Ördög Zsanettel, az Ördögi szépségszalon tulajdonosával, dr. Tahon Róberttel, Újpest jegyzőjével, Iván Orsolyával, a Helen Doron Nyelviskola tulajdonosa, valamint Biros Zalán fotóssal találkozhattunk. 

Rövid szünetet követően máris megszületett az eredmény. Valamennyi döntőst a színpadra szólították és megkezdődött a díjak átadása. Mint megtudtuk, a 9-12 éves lányok mezőnyében komoly verseny és végül érdekes helyzet alakult ki: az első helyezett és egyben a közönségdíjas is egy és ugyanazon kislány, Réti Virág lett. A fiúk közül Sztojka Dominik nyerte el az Újpest Arca címet, a nagyobb lányok mezőnyéből pedig a mindig mosolygós, kedves Csató Mercédeszt választotta ki a zsűri. Ők hárman egy éven keresztül viselhetik a megtisztelő címet és képviselhetik a várost a különböző rendezvényeken.

A nyerteseknek gratulált Wintermantel Zsolt polgármester is, majd átvehették nyereményeiket, amely között volt egy utalvány az Aquaworld vízikomplexumtól, egy ajándékutalvány a Helen Doron Nyelviskolától, egy nap Curtissel, és Danza táncbérlet.

G. R.