Új autó a közterület-felügyeletnek

  •  
  •  
  •  

Új, elsősorban éjszakai járőrözéshez használandó autót adott át a közterület-felügyeletnek a polgármester a Szigeti József utca 23-27-es szám előtti parkolóban október 8-án. A helyszínre amiatt esett a választás, mert az önkormányzat idén több mint ötven térfigyelő kamerát szereltet fel, többek között a Szigeti József utcai panelházak melletti nagy parkolóhoz is.

Wintermantel Zsolt a kulcsok átadásakor azt mondta: az új jármű használatbavételével a közterület-felügyelet még szorosabban együttműködik majd a rendőrséggel. A helyszínnel kapcsolatban megjegyezte: azért itt került sor az átadásra, mert a Szigeti József utcai parkoló egyike azoknak a helyszíneknek, ahová az önkormányzat térfigyelő kamerákat szereltet fel. (Idén több mint ötven térfigyelőt helyeznek üzembe, ami a közbiztonság növelését célozza, pedig az autólopások visszaszorításában is segít – a szerk.)

Garamszegi Andrea, a közterület-felügyelet osztályvezetője lapunknak azt mondta, a jármű úgynevezett „reagálóautó” lesz, amit főként az éjszakai járőrözéshez használnak.
– A nappali órákban is hasznát vesszük. Ha a gyalogos járőrök szabálysértés közben például illegális szemétlerakókat érnek tetten, gyorsan a helyszínre ér az erősítés – mondja. Végül indoklásképpen hozzáteszi: a közterület-felügyelők megállíthatják az olyan járműveket, amelyek olyan (veszélyes) hulladékot szállítanak, amik a környezetet szennyezhetik, vagy balesetveszélyes helyzetet idézhetnek elő.

MOA